Koolhydraatarm uit eten

Koolhydraatarm uit eten

Af en toe uit eten gaan is voor iedereen leuk en gezellig. Deze gezelligheid, is het een romantisch diner voor twee, een familiediner of vrienden onder elkaar, is essentieel voor ons sociale en emotionele welzijn.

Wanneer je koolhydraatarm eet, lijkt het misschien lastig om buiten de deur te kunnen eten. Het is gangbaar dat in veel restaurants standaard brood, rijst, pasta of friet bij een maaltijd geserveerd wordt. Gelukkig is het vaak geen probleem om deze af te bestellen en te laten vervangen door wat extra groente of salade.

Tegenwoordig vindt je ook veel restaurants waar je niet één gerecht bestelt met alles erop en eraan, maar waar je zelf kan kiezen hoe jij je volledige maaltijd samenstelt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan steakhouses en visrestaurants waar vlees of vis je hoofdgang is, wokrestaurants of restaurants waar je de keuze hebt om uit meerdere kleine gerechten je maaltijd samen te stellen. (Tapas en mezze)

En als je dan toch eens door omstandigheden in een hamburgertent belandt, laat het broodje dan simpelweg weg. Eet alleen het vlees en de salade!

Cheatday

Als je consequent koolhydraatarm eet, is een zogenaamde “cheatday” ook niet zo een ramp. Persoonlijk eet ik wel eens een aardappeltje. Met name na een intensieve training zijn 20-30 gram extra koolhydraten helemaal niet slecht. Je moet het alleen weten te doseren. Dus doe dit alleen soms en met mate. Misschien is een keer een etentje buiten de deur zo een moment.

Koolhydraatarm uit eten gaan is echt heel goed te doen, dus geniet van lekker eten buiten de deur en “have fun” met jouw “loved ones” !