Over mij

Gewichtsconsulente de lowcarbfoodcoachHallo!

Mijn naam is Liza en ik ben de LowCarbFoodCoach en gediplomeerd gewichtsconsulente. Ik deel op deze website tips en mijn ervaringen met een koolhydraatarme levensstijl.

Ik ben op deze eetstijl gekomen na het zelf experimenteren met voeding en sport, voortkomend uit de grote verwarring die er is als het gaat om voeding en de extreem uiteenlopende meningen hierover.

Mijn persoonlijke experimenten gingen van “normaal”eten, zoals het voedingscentrum dat voorschrijft, naar vegetarisch, veganistisch, vetarm en caloriearm. Met geen enkele van deze eetstijlen behaalde ik de resultaten die ik beoogde. Mijn doel was het vinden van een eetstijl waarbij je niet hongert, lekker kan eten, op natuurlijke wijze slank wordt en blijft, waar je je lekker bij voelt en die je permanent als levensstijl kan implementeren. En zo kwam ik op een koolhydraatarme levensstijl.

Door mijn onderzoeken in de geschiedenis van voedingsvoorlichting  bleken wereldwijd mensen enorme successen te boeken door minder koolhydraten te eten. Het verbaasde mij dus dat in de reguliere voedingsconsensus het idee om koolhydraten te verlagen en vetten te verhogen op zoveel onbegrip en weerstand stuitte. Ik moest het proberen en het bleek voor mij een succes.