Vegetarisch en koolhydraatarm

vegetarisch en koolhydraatarm

Koolhydraatarm eten wordt vaak geassocieerd met het eten van veel vlees. Hoewel vlees een goed onderdeel kan zijn van een koolhydraatarme eetstijl, is het niet perse noodzakelijk. Door zuivelproducten en eieren te gebruiken i.p.v vlees, kun je heel goed aan goede voedingsstoffen komen.

(Eet je standaard vegetarisch, dan is het aan te raden om aanvullende supplementie voor bijvoorbeeld eiwitten en vitamine B12 te gebruiken.)

Zelf heb ik met meerdere eetstijlen geëxperimenteerd, zo ook met vegetarisme. In mijn hedendaagse eetstijl geniet ik graag van een stukje vlees of vis, maar ik kies ook regelmatig voor een vegetarisch en koolhydraatarm gerecht.

Hier wat simpele vegetarische en koolhydraatarme tips:

Ontbijt:

Griekse yoghurt met walnoten (eventueel met eiwitpoeder) of
Groente omelet of
Gekookte eieren

Lunch:

Mozzarella met tomaat of
Salade met kaas en olijven of
Groente omelet

Avondmaaltijd:

Roerbakgroente met noten en/of ei of
Ovenschotel met kaas of
Warme geitenkaas salade